Mobiel internet via GPRS

GPRS is een protocol dat het verzenden van data over het GSM netwerk mogelijk maakt. Via GPRS ben je met je gsm altijd online, maar je betaalt alleen per verzonden en ontvangen data. Het voordeel hiervan is dat je op je gemak pagina's kan lezen nadat deze geladen zijn, zonder dat hier extra kosten aan verbonden zijn. Omdat er voor GPRS geen speciaal netwerk nodig is, is vrijwel overal waar gebeld kan worden ook GPRS dekking. Via GPRS kunnen snelheden tot 56 kbit (8 kbyte) per seconde worden behaald, wat vergeleken bij ADSL en kabel internet erg traag is. Alle (grote) providers in Nederland bieden GPRS ondersteuning.

Ondersteunt mijn GSM GPRS?

Vrijwel alle GSM's die nu worden verkocht ondersteunen GPRS. Omdat er uitzonderingen zijn is het altijd verstandig om na te kijken of je toestel al dan niet een GPRS-toestel is. Je kunt dit doen door de website van de fabrikant van het toestel te raadplegen of de handleiding van de GSM.

GPRS instellen op je gsm

Om gebruik te kunnen maken van mobiel internet, zal je gsm over de juiste instellingen moeten beschikken. Indien de GSM gekocht is icm een abonnement of prepaid pakket zijn de instellingen vaak al correct, zo niet dan zul je ze zelf moeten aanvullen. Klik voor instellingen op de naam van je provider: KPN, Vodafone, Telfort, T-mobile & Orange.

Internet via GPRS op laptop

Sommige telefoons, met name de luxere en zakelijke gsm's en smartphones, hebben een modem functie. Als deze GSM's via infrarood of bluetooth met een laptop worden verbonden dan kan via GPRS geinternet worden op de laptop. Dit gaat ronduit langzaam maar je kun in dit geval wel alles doen wat je thuis ook zou doen. Wil je dit op jouw GSM en laptop instellen, kijk dan op onze internet op laptop pagina.

Wat kost GPRS?

Zie onze kosten pagina voor meer informatie over kosten en af te sluiten databundels per provider.

UMTS

GPRS is een oude standaard. Alle Nederlandse telecomproviders zijn inmiddels ver gevorderd met het aanleggen van een netwerk voor sneller internet, UMTS. Deze standaard wordt al veel gebruikt en zal uiteindelijk GPRS compleet gaan vervangen.